Tus'tan sonra on yüz milyon tane kitap okuyacağım diyordum ve daha Ankara dönüşünde otobüste Seyyid Kutup'un Yoldaki İşaretler'ine başladım. İlk sayfalarda sahabenin neden farklı olduğunu açıklarken;
"Yalnız uygulamak için bilgi edinme bilinci... Bu bilinç, onlara salt bilgi edinmek için araştırma ve inceleme amacı ile Kur'an okumanın sağladığı bilgi ve haz ile kabil-i kıyas olmayacak bilgi ve haz alma ufukları açıyordu."
Sanırım bu işareti her türlü okumak için de genelleyebiliriz. Hem a. izzetbegoviç'in de yazdığı gibi, okumalarda insanın okuduklarını hazmetmesi için araya ihtiyacı var. On yüz milyon tane kitap okumaktan vazgeçtim. Yoksa on yüz milyon tane eyleme geçirilmediği için faydasız mertebesinde kalacak bilgi yığını arasında kaybolacağım. İlerleyemeden, yerimde sayarak.
Okuduklarımın hepsini amele dönüştüremeyeceğim elbet, ama amele şimdikinden daha fazla ağırlık vermem gerektiğini fark ettim....
14 Eylül 2008 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
| Top ↑ |
3 yorum:
sınavdan yeni çıkmışım, sınav nasıldı demiyorsun, tutmuş mim'den bahsediyorsun. okudum blokunuzu efendim, ama çok sıkıcı bir mevzuu, işler mişler, hiç bana göre değil. yok muydu şöyle çiçekli böcekli bir mim?
o hataya zaman zaman bende düştüm..
çok kısa sürede, bir çok kitap okudum ve hayatımda bir değişmeye vesile olmadığını fark edince, yeni bir arkadaş edindiğimi farkettim..
ızdırap...
bu arada..
inşallah sınavınız iyi geçmiştir..
intizar gölge,
teşekkürler. sınavım iyi geçmemiş, cevaplara baktım. ancak puanlar epey bir düşerse istediğim yere girebiliyorum. insanın canını en çok sıkan bildiği bazı soruları yanlış okuyup hata yapması, bilmesem üzülmeyeceğim. neyse, hayırlısı..
Yorum Gönder