2 Eylül 2011 Cuma

olmayacak şeyler

ömer tuğrul inançer ve hüsrev hatemi dedem, mustafa kutlu ve mustafa ulusoy dayım, kemal sayar ve ibrahim tenekeci amcam, metin karabaşoğlu ve mevlana idris abim olsaydı keşke.

11 yorum:

Dublor dedi ki...

bu dilek bayram harçlığı için değil anladığım kadarıyla profesör. Allah gönlünüze göre versin.

ruby dedi ki...

:)
bayram harçlığı için, kendime sabancı, koç ve benzeri ailelerin fertlerinden müteşekkil yeni bir aile oluşturmam daha isabetli olur sanırım lakin istemem.

teşekkür ederim, Allah hepimizin gönlüne göre versin. önce gönüllerimizin içini nelerle doldurduğumuza dikkat edebilme kabiliyeti ve ardından güzel şeylerle doldurabilme cehdi ve gayreti versin. amin.

ramazanda izlediğim onca iftar, sahur programından sonra iftar programına konukmuşum gibi her konuşmamı böyle duayla bitireceğim galiba bir süre:)bu iyi bir şey ama inşallah 'evet şimdi de kısa bir eser arası veriyoruz' diyerek belli aralıklarla ilahiler söylemeye de başlamam:)

sina dedi ki...

bu dilek/ hayıflanma mümkün olsaydı, senle kesin kuzen olurduk :D

ruby dedi ki...

bu dilek mümkün olamasa da biz kuzen olabiliriz belki. soy akrabalığı yoluyla değil ama fikir ve gönül akrabalığı yoluyla ben seni kuzenim gibi görür, bilir ve severim sina hanımcığım :)

Büşra dedi ki...

uuh,demek istiyorum. Bir aileden bu kadar iyi gen çıkar mı hocam :)
Çıksa da bizim genleri gelir bulur mu? :))

Bilimsel bilgi istiyorum bu konuda :)

ruby dedi ki...

sadece genlerle ilgili olsaydı, istem dışı gelişebilecek mutasyonları filan saymazsak pekala mümkündü böyle bir aile. ama işte genetiği aşan bir şeyler var burada bence uragan hanım. evet birilerinden bize aktarılmış bir genetik bilgiyle doğuyoruz ancak ne için çabaladığımız, neye yöneldiğimiz, neyi aradığımız, neyi sorguladığımız, bir şeyi sorgulayıp sorgulamadığımız iradeyle ilgili bir şey bence. irade de genetik olarak kodlu bir şey midir? bilmiyorum. buraları biraz karışık benim için. bilim ise bu konuda bize yol gösteremez zannımca. günümüzde anladığımız anlamıyla bilim böyle derin mevzularla ilgilenemez, fazla yüzeysel kalır.
korkmayın, bu küçük işlere ben bakarım filan demeyeceğim :)

sevgiler..

mq dedi ki...

mevlana idris benim fahri dayım olduğuna göre, dileğin gerçekleşirse benim teyzem olursun. bi dahaki bayrama bana harçlık verirsin.

ruby dedi ki...

veririm quentincim, lafı olmaz. önümüzdeki bayram gelsin, sen benim elimi öp, harçlık senindir:) ali hamza da öpsün ama elimi. onun gerçekten teyzesiyim zaten. öpmesi icap ediyor elimi bayramlarda o yüzden.

Adsız dedi ki...

sevgili mq ve ruby sizi yine özledim. bu nezih mekanda belirtmek istedim . benim de elimi öpmesi lazım ki ona harçlık verebileyim :)ayrıca ben onu yerim yerim teyzelerinin kuzusu o:)

Hendek dedi ki...

Hayata olmayacak dememeli olmayacak şeyler bile bir gün ola biliyor.Hele ki meşhur simaların geçmişte sizin dede ve nineleriniz olduğunu bilmeniz veya bilmemeniz nede süper olurdu demeniz harika bir konuya yelken açmışsınız. Tebrikler ve başarılar.

ruby dedi ki...

:)
meşhur simaların geçmişte benim dede ve ninelerim olduğunu bilmem yada bilmemem ne de süper olurdu demem harika bir konu olabilirdi gerçekten, ama sanırım ben henüz öyle bir konuya yelken açmadım.

teşekkür ederiz, yine bekleriz.

| Top ↑ |